ЖивотУбави совети

МНТ наградува!

Македонски Народен Театар во соработка со www.ubavo.mk на двајца наши верни читатели или читателки ќе додели по два гратис билети за утрешната 15.03.2018 претстава од 20 часот!

Авантурите на Аладин 

Режисер:Бојан Трифуновски

Сценограф: Илина Ангеловска
Костимографи: Антонија Гугинска – Јорданоска и Елена Вангеловска
Кореограф: Александра Кочовска Начева
Композитор: Џијан Емин
Извршен продуцент: Симона Угриновска
Инспициент и асистент на режисерот: Никола Кимовски
Музички асистент на режисерот: Марко Павлевски
Видео анимации и сценски борби: Миодраг Константинов
Камерман: Кузман Клековски
Видео оператор: Марин Рочевски
Дизајнер на светло: Игор Ѓеоргиев
Дизајнер на тон: Ненад Трпеноски
Дизајнер на плакат: Срѓан Јаниќијевиќ
Фотограф: Драган Гајиќ

Времетраење: 80 минути

Сцена: Голема

Актерска екипа: 

Аладин – Александар Михајловски
Принцезата Џасмин – Дарја Ризова
Абaнaзер Велики – Сашко Коцев
Духот од ламбата – Никола Ацески
Вдовицата – мајката на Аладин – Камка Тоциновски
Императорот – таткото на Џасмин – Славиша Кајевски
Робинката од прстенот – Леонора – Драгана Левенска
Страшилото – Принцот Леополд – Ненад Анѓелковиќ
Детско драмско студио на Магдалена Ризова – Черних:
Малата Џасмин – Анастасија Ташковска
Малиот Аладин – Дарио Ефтимовски
А. Енџи Николоска, Изабела Јакимова, Бранко Атанасов, Ема Давчева, Стефан Миленков, Мина Јелушиќ, Магдалена Младеновска и Лазар Христов

Поврзани статии

Back to top button