ЖивотУбави совети

Македонски Народен Театар НАГРАДУВА!

МНТ во соработка со ubavo.mk на двајца верни читатели ќе доделат по две гратис карти за претстава на 07.02.2018 од 20 часот. 

Електра – според Есхил, Софокле, Еврипид и Жан Пол Сартр. Режисер: Андриј Жолдак.

  • Времетраење:150 минути
  • Пауза:Да
  • Сцена:Голема

Актерска екипа: Дарја Ризова – Електра, ќерка на Агамемнон
Александар Ѓорѓиески – Орест, син на Агамемнон
Звездана Ангеловска – Клитемнестра, нивна мајка, жена на Агамемнон
Славиша Кајевски, Борче Начев – Агамемнон, нивни татко
Никола Ацески – Огист, љубовник на Клитемнестра
Еврипид – Славиша Кајевски, Борче Начев
Звездана Ангеловска – Жена на Еврипид
Александар Михајловски – Исус
Анастазија Ташковска, Михаела Николоска – Електра во детството
Арна Шијак – Телохранител на Клитемнестра, негувателка на Електра и Орест

Поврзани статии

Back to top button