ЖивотУбави совети

Која е горната граница на старост на луѓето?

Светски реномирани здравствени работници и новинари кои се занимаваат со истражуачка работа, со колеги од други земји, анализирале која е горната граница на старост на луѓето.

Во продолжение ви пренесуваме делови од нивниот натпис: “Колку и да е забавен животот додека сме млади , кога еднаш ќе дојдете во години кога постојано ве мачат болки во грбот, еректилна дисфункција и губење на памтењето – дали навистина би сакале да живеете засекогаш?”

Според мислењето на статичарите, тоа не е нешто поради што кој било од нас би требало да се грижи. Нивното истражување, спроведено на 80.000 луѓе што умреле во текот на изминатите 35 години, проценува дека максималниот човечки животен век е околу 115 години. Иако во текот на таа временска рамка се зголемила просечната доба до која живееме, тие веруваат дека горната граница останала иста. Удтврдиле дека тое е 115 години и седум месеци за жените и 114 години и еден месец за мажите.

Поврзани статии

Back to top button