ЖивотУбави совети

Кои познати жени се на листата топ 10 најубави на сите времиња?

Во анкета спроведена од добро позната британска куќа за убавина, Британците ги избрале најубавите жени на сите времиња. На самиот врв, се наоѓаат актерки, родени во средината на минатиот век. Класичната и природна убавина никогаш нема да излезе од мода и без оглед на актуелните трендови, таа секогаш ќе биде синоним за неспоредлива убавина. На страната на овој став, истражувањето на козметичкиот бренд “Artistry” било спроведено на повеќе од 2.000 Британци. За време на испитувањето откриле дека предуслов за убавина е внатрешен сјај и самодоверба. Жените со самодоверба стануваат се попривлечни и сакани . Повеќе од половина од испитаниците сметале дека жените со љубов во очите се посреќни и поатрактивни, додека 38% рекле дека се поатрактивни оние со шминка на лицето.

Топ 10 најубави жени на сите времиња, според ова истражување се:1. Audrey Hepburn, 2. Marilyn Monroe, 3. Grace Kelly, 4. Sophia Loren, 5. Beyoncé, 6. Brigitte Bardot, 7.Jean Shrimpton, 8. Kate Moss, 9. Ava Gardner 10. и Scarlett Johansson

Се согласувате?

Поврзани статии

Back to top button