Убави вести

Кога животните се спасени…

Низ светот, често се случува ретките видови на животни да бидат препродавани и да се злоупотребуваат. Тие не само што ја губат својата слобода, се случува да го загубат и животот!

Организацијата Animal Tracks од Калифорнија и фотографката Наташа Вилсон направија интересен фото-проект со девојки и животни насловен како Where the Wild Things Are за да го привлечат вниманието на јавноста околу ова прашање и да потенцираат дека животните треба да бидат оставени онаму каде што припаѓаат, во природата.

Резултатот од нивната фото кампања е воодушевувачки!

Поврзани статии

Back to top button