Убави книги и филмови

Книгите на Весна Дедич ќе ги чувате себично!

Весна Дедич, авторка на прекрасни книги, родена 1967 година на 25 декември во Осјек, дипломирала Книжевност при Филолошкиот факултет во Белеград. Водителка и автор е и на телевизиска емисија “Балканска Улица” која со години се емитува на РТС.

За себе вели дека е патријахално воспитана и се труди така да ја воспита и својата ќерка. Самохрана мајка која сама се бори со животните предизвици. Нејзините дела ќе ве маѓепсаат. Ќе ви докажат дека животот е полн изненадувања. Ќе направат да посакате да ја запознаете и да ја имате блиску до себе, ќе ги препрочитувате по неколку пати и ќе ви станат омилени четива.

“Заувек у срцу”  2010 година

“Сунце мени, сунце теби” 2011 година

“Ти си мени све” 2012 година 

“Пола душе” 2013 година

“Загрли ме” 2014 година

“Чувај ме” 2015 година

Поврзани статии

Back to top button