ЖивотУбави совети

Како црната облека влијае на вашата ЕНЕРГИЈА! Фенг шуи е тајна што секоја жена треба да ја знае

При изборот на бојата на облеката, обидете се да ги изберете нијансите во кои најдобро се чувствувате, бидејќи тоа прво ќе поттикне позитивна енергија. Меѓутоа, доколку сакате да го научите подлабокото значење и симболика на боите, можете да ѕирнете во толкувањата на традицијата на фенг шуи, но и во психолошкото значење на боите. Што симболизира црната боја? Најчесто луѓето во духовна смисла го поврзуваат со негативна енергија и тага, а според источниот фенг шуи, црната има многу врска со водата. Експертите веруваат дека тоа се должи на фактот што црнилото ја одразува длабочината и бесконечноста на водениот елемент. Гардеробата од потемни нијанси во фенг шуи се толкува како знак на стабилност. Ако имате закажан важен состанок или треба да направите многу важна задача или работа, облечете повеќе црно. Сепак, експертите за фенг шуи предупредуваат дека не треба да се облекувате од глава до пети во црно, туку внимателно да ја дозирате оваа боја. Црната боја го подобрува ефектот на другите бои, па затоа е пожелно да не биде главна.

Пазете се од вишокот црна боја во детската облека

Психолозите велат дека црната боја ја избираат оние луѓе кои сакаат да создадат впечаток на мистерија. Црната облека е неверојатно енергично привлечна за луѓето околу вас. Ако сакате да привлечете внимание и да изгледате пристојно и елегантно, облечете црно. Ова функционира одлично и на првиот состанок. Луѓето несвесно прават паралели помеѓу богатството, успехот и црното, па искористете го тоа во ваша корист.

Експертите за боја препорачуваат ограничување на црната боја и освежување на црната со други бои. Најдобрите опции се црно-црвено, црно-бело и црно-сино.

Следниот пат кога ќе се запрашате како црната боја влијае на вашата енергија, не грижете се, туку носете ја, но обидете се да избегнете секое парче облека да биде црно.

Играјте си со црната и другите бои, па направете идеална енергетска и модна комбинација.

Поврзани статии

Back to top button