ЖивотУбави совети

Како да си ги освежите умот и телото во пет чекори прочитајте тука

Физичката активност е многу важен дел за секојдневната здрава рутина. 

* Во утринските часови
Наместо да продолжите да спиете по будилникот, започнете го денот со 20 минути вежбање. Потоа влезете под туш и ќе почувствувате дека веќе сте постигнале нешто значајно.

* Земете пауза за ручек
Прошетајте до местото каде што можете да купите здрав оброк и вратете се по истиот пат во канцеларијата. Така ќе потрошите малку калории пред оброкот, а на работното место ќе се вратите освежени и со повеќе енергија.

* Работа во куќата
Домашните работни обврски не се многу забавни, но, со мала доза на музика ќе ги завршите побрзо, а сепак ќе уживате.

* Станете од троседот
Додека гледате телевизија, обидете се да вежбате за време на рекламниот блок, дури и ако тоа вклучува стомачни или брзо одење низ куќата.

* Одберете прошетка наместо кафуле
Наместо да се сретнете со пријателите во кафуле за да ги споделувате најновите вести за вашиот живот, организирајте прошетка низ паркот со кафе “за носење”!

 

Поврзани статии

Back to top button