Убави вести

Како би изгледале јунаците на Дизни ако беа создадени во 2017 година?

Британскиот графички артист Том Вард има многу што да каже за денешниот свет и тоа одлично го прави преку илустрации.

Неговата последна серија на илустрации прикажува како би изгледале ликовите од анимираните филмови на Дизни доколку тие без создадени денес, во годината во која што живееме.

Неговите илустрации се толку реални и витинска слика за времето и општеството во кое живееме.
Секоја една од неговите илустрации покажува по една чудна страна на светот во кој функционираме. Неговите илустрации се полни со силна симболика и се моќна метафора за начинот на кој живееме и размислуваме.

Поврзани статии

Back to top button