Убави вести

Каква есен не очекува?

Метеоролошките експерти од познатиот британски сервис за временска прогноза Accuweather ја објавија долгорочната временска прогноза за есента што полека доаѓа.

Според нивните прогнози, на нашите простори, почетокот на есента ќе биде топол и сув со високи дневни температури, невообичаени за септември и октомври што значи дека ќе уживаме во убавото време.

Но, веќе кон крајот на октомври и почетокот на ноември ќе следи ладен бран, кој на некои места на Балканскиот полуостров ќе услови и врнежи од снег и доста ниски температури.

 

Поврзани статии

Back to top button