Од васУбави муабети

И ако можеше по некоја луда среќа, ти да бидеш јас…

Ти и јас
Ураган од мисли,
бескрајни превирања,
убавина и сјај,
мудрост и слобода.
Тоа си ти!
Читај, повторно и повторно,
сега јас сум ти,
изгубен во ураганот од твоите мисли,
вртејќи се наоколу.
Нема начин,
за да се спознае.
Мислите доаѓаат.
Дали се твои или мои?
Светот се распаѓа,
испарува по обичај,
долу до пеколот како по традиција.
И ако можеше по некоја луда среќа,
ти да бидеш јас.
Што на земјава?
Се уште би постоело,
темпирано посакувано,
за да го напуштам
твојот свет кој е мој, за мојот свет.
Не!
Тука нема да најдеш повеќе,
тука ќе останеш засекогаш,
тука веќе немаш,
што повеќе да откриеш.
СДГ

Поврзани статии

Back to top button