ЖивотУбави совети

Зошто некои жени се МАГНЕТИ за мажи?

Сите ние сме благословени со одреден изглед и внатрешни карактеристики. Сепак, има повеќе “состојки” во целиот микс што го прават некој привлечен, а физичката привлечност е само една од четирите клучни елементи.

Динамична привлечност

Начинот на кој се изразувате – вашиот динамичен изглед – ве прави привлечни или непривлечни. Или не. Тоа е она што се нарекува динамична атракција, а тоа е, всушност, вашиот говор на телото, мимиките и гестовите. Тоа подразбира изразување на емоции и карактеристики, и всушност е клучен елемент на индивидуалната харизма. Вашите признанија, карактерни линии, вашите таленти, самодоверба, духовност што “зрачат” од вас …

Позитивен израз – насмеаното лице, оптимистичкото темпо, интересот за комуникативност, изразени очи и обликот на лицето се поврзани со динамичната привлечност.

Околности

Голем дел од истражувањата во социјалната психологија ни кажуваат дека ситуацијата е важна. Пред се не привлекуваат и ни се допаѓаат луѓе кои истото го чувствуваат за нас. Склони сме да возвраќаме на чувствата.

Покрај тоа, истражувањата покажуваат дека ако доживееме нешто што нè возбудува, дел од таа возбуда може да му се препише на партнерот и да стане уште поатрактивна за него.

Статична привлечност

Тоа е она со што сте родени со – обликот на вашето лице, физичките карактеристики, општата форма на вашето тело.

Се разбира, физичкиот изглед може да се промени како што старете, поради повреди или пластична хирургија, но воопшто, физичката привлечност е компонента во однос на која не можете да направите многу…

Само-презентација

Ова ги вклучува сите работи што поединецот може да го направи со својот општ изглед, што го прави повеќе физички атрактивен – грижа, шминка, фризура, стил на облекување и така натаму.

Таа е компонента на привлечноста што се постигнува кога “облекување”, и сите ние сме и многу наклонети.

Поврзани статии

Back to top button