ЖивотУбави совети

Зошто изневеруваме?

Луѓето упорно бараат изговори за неверство. Некои ги обвинуваат социјалните мрежи, некои алкохолот, но вистината е сосоем поинаква.

Последното американско истражување спороведено на оваа тема тврди дека има две причини за неверство.

Едната е чувството дека веќе не се познавате меѓусебно, односно она мислење дека не го препознавате партнерот, тој не е како на почетокот на врската, не ве слуша или разбира, не ги задоволува вашите интимни потреби и има недостаток на комуникација.

Според научниците кои го воделе ова истражување, втората причина е чувството на гушење, односно притисокот од тоа дека партнерот ни ја намалува слободата.

 

Поврзани статии

Back to top button