ЖивотУбави совети

Жените сакаат насилни, нарцисоидни и себични мажи?

Многу жени се прашуваат зошто секој пат налетуваат на сличен партнер и често излегуваат од врската несреќни и незадоволни, поради тоа научници спровеле истражување во таа област.

Неодамнешните истражувања покажаа дека жените неколку проценти повеќе ги привлекува маж кој се нарцисоиден, себичен и психопат, па дури и проблематичен и порочен.

Колку и да звучи бизарно, за жал, истражувањето покажа дека девојките се уште претпочитаат “лоши” момци повеќе од фини и нормални.

Од разни истражувања докажано  дека повеќето жени веруваат во она дека мажите навистина треба да бидат “посилен пол” во секоја смисла на зборот (да удри со тупаница по масата и да се намурти…)

Што мислите – дали овие резултати имаат врска со реалниот живот? Ние посакуваме да немаат, и да нема жена која посакува и одобрува насилство.

Поврзани статии

Back to top button