Од насУбави муабети

Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој свет – Иво Андриќ

Моќни цитати од Иво Андриќ и Ѓорѓе Балашевиќ кои ќе ви го разубават денот! 

Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој свет – Иво Андриќ

Дамите избираат. Но, сепак … Тие обично избираат лоши мажи – Балашевиќ

Животната сила на човекот се мери, меѓу другото, со неговата способност да заборави – Иво Андриќ

Поубаво ми е да ѝ кажам нешто глупаво – да ја насмеам, изнервирам, налутам… Само да ја видам таа нејзина глупа реакција која многу ја сакам – Балашевиќ

Тоа што не боли не е живот, тоа што не поминува не е среќа – Иво Андриќ

Постојат милион градови од кои можеш да си одиш, но само еден во кој можеш да се враќаш – Балашевиќ

Животот без радост, движење и новости не е живот, туку само голо постоење, робување на животот – Иво Андриќ

Срцето ми пукна на два дела…Љубовта е преголем товар. И тоа што толку те сакам… не те сакам – Балашевиќ

Текот на настаните во животот не зависи од нас, воопшто или многу малку, но начинот на кој се носиме со нив во голема мера зависи од нас – Иво Андриќ

Во тајна мисија сум… Мојот дом е мала светулка во небесното море, а ја сум дојден на оваа планета за да те усреќам. Ти само спиј… Тие не го знаат она што ние го знаеме… – Балашевиќ

 

 

 

Поврзани статии

Back to top button