Од насУбави муабети

Еве како си го вратив мажот од кај љубовницата

Решив да се борам за нашиот брак.

Се венчавме кога завршивме факултет. Односно, бевме уште многу млади и неискусни, но многу се сакавме. За жал, по раѓањето на децата и многу проблеми, нашата љубов почна да згаснува… Практично не комунициравме, не обрнувавме внимание еден на друг. Сето тоа доведе до тоа сопругот да најде љубовница.

Изгледа се одеше кон тоа, но штом дознав за изневерувањето на маж ми, ме осамна… Не почувствував лутина или бес, бидејќи веќе не бевме блиски, дури и разговаравме за развод. Неколку пати.
Но, во тој момент сфатив дека сум многу љубоморна поради таа девојка и не сакав никому да го дадам мојот сакана. Тоа предавство ми ги отвори очите. Сакав мојот сопруг да се врати. И решив да се борам за него.

Не разговарав со мојот сопруг за да дознаам дека има љубовница. Решив да се однесувам како во филмовите: Сменив фризура, гардероба, парфем…

Сопругот веднаш ја забележал промената, но не и придавал големо значење. Тогаш решив да преземам сериозни чекори.

Еден викенд му кажав на маж ми дека одам на некој настан и дека ќе се вратам доцна. Таа вечер отидов во кино со мојот пријател, потоа разговаравме во кафуле, а потоа се прошетав низ градот, се со цел да останам што подолго.

Кога веќе беше доцна, решив да си одам дома. И тогаш прибегнав кон манипулација. Претходно тој ден купив машки парфем кој малку го испрскав на облеката. Лесно размачкав кармин на усните и така влегов во станот.

Мојот сопруг веднаш го почувствува непознатиот парфем и моето „добро“ расположение. Лицето му се смени, ме погледна љубоморно, но ништо не рече… Легна. Утрото на работа отиде порано од вообичаено, а вечетта беше многу лут и резервиран. Никогаш не сум го видела таков! И кога му кажав таа вечер дека ќе излезам со другарка на кафе, ми забрани да одам било каде.

Следниот ден почнав разговор за нас. Долго време разговараме за сите теми поврзани со нашиот брак и љубов. На крајот заклучивме дека и двајцата сакаме да го спасиме бракот.

На толку прилично едноставен начин успеав да го киднапирам мојот сопруг од љубовницата. Ќе дадам се од себе за никогаш повеќе да не се сети на неа!

Поврзани статии

Back to top button