Од васУбави муабети

Те преколнувам ослободи ме…

Што чекаш уште?

Дојди.

Не ме одминувај,

знаеш ли колку

долго јас те чекам ?

Не барам од тебе многу,

само помилувај ме.

За да се сетам

да почувствувам трепет,

очите да ми се отворат и од нив

солзи радосници да потечат.

Те преколнувам

ослободи ме од прангиве

што телото и умот,

ми ги толчат.

Што чекаш?

Дојди.

 

 

Наташа Малинова

Поврзани статии

Back to top button