ЖивотУбави совети

Докторите потврдиjа: Овие се најдобрите години за бременост, жените ќе се изненадат!

Често се јавува дебата за тоа кога е најдобро да забремените и да имате деца.

Многу жени ја одложуваат бременоста поради разни причини, како што се доживотен стил, развој на кариера или патување со партнерот.

Сите овие причини се контрадикторни со теориите кои тврдеа дека најдобро е да се роди дете во 20-те години.

Сепак, овие теории се менуваат и се развиваат.

Кој период е идеален?

Спротивно на мислењето, една студија спроведена од д-р Џон Мировски, социолог на Универзитетот во Тексас, откри дека совршен период за бременост е околу 34 години.

Експерт за женско здравје – Идеално за жената е да забремени околу 34 или 35 години, бидејќи во 20-тите кај жените можат да се развијат разни болести. На 34-годишна возраст, телото на жената е во најдобра состојба и здравје за бременост.

Поврзани статии

Back to top button