Убави дестинации

Дестинација за млади и стари!

Се двоумите каде да го поминете летниот одмор? Ние сме тука да ви дадеме супер предлог. Град кој излегува на море, а кој лежи во подножјето на зелена прекрасна планина. Најстарите археолошки наоди во областа на овој град велат дека оваа област била населена уште во праисторијата.

Западно од градот се наоѓаат остатоците од најстариот Акропол во Грција. Волос е на само 10 километри од најважниот магистрален пат Атина-Солун, одалеченод Солун 215 километри и 326 километри од Атина. Од тука тргнуваат голем број на траекти за грчките острови, а има и мал аеродром.

Развојот на градот Волос е поврзан со развојот на туризмот. Со својата совршена локација во подножјето на планините, на брегот е едно од најубавите урбани шеталишта во тој регион. Во близина се наоѓаат голем број на барови и ресторани од кои се шири прекрасен мирис на медитеранска храна на кој ретко кој може да остане рамнодушен. Има и археолошки локалитети, музеи и цркви кои вреди да се посетат. 

Град со турбулентна историја и големи контрасти, зелени површини, стари индустриски растенија, а од друга страна, голем број на убави неокласични згради.

Поврзани статии

Back to top button