ЖивотУбави совети

Дали е здраво гел лак да ставате едно по друго?

Ноктите на дланките и стапалата нека ви бидат пред се здрави, па потоа и убави.

Гелот на ноктите е убава декорација. Месечно решение. Без обврска за секојдневно лакирање. 

Но, апел мал. Внимавајте. Класичниот маникир и педикир кај стручно лице ќе ви одреди колку пати и на кој временски период може да користите гел лакови. Никогаш не ставајте гел лак едно по друго. Многу е важно за здравјето на ноктите да оставите време пред следниот третман со гел лак. Дајте им простор на ноктите да дишат. Имајте на ум, колку што е убав толку е и штетен.

Поврзани статии

Back to top button