ЖивотУбави совети

Дали вашите деца јадат овошје?

Дали вашите деца сакаат да јадат овошје или имате проблем убедувајќи се со нив? Доколку вашите малечки не сакаат да јадат овошје а вие сте се обидувале да ги убедите и со поставување ултиматуми, казни и секакви притисоци тогаш треба да се обидете на малку поинаков начин.

Овој креативен начин е многу полесен и за родителот и за детето. Низ игра, заедно декорирајте од овошје разни форми и аражмани. Направете вашето дете за добие желба за овошје со помош на креативна декорација. Заедно создавајте чуда од овошје, а потоа заедно уживајте во вкусот на овошјето и што поскоро изедете го за побрзо и да создадете ново интересно и креативно дело од овошје.

Поврзани статии

Back to top button