ЖивотУбави совети

Времето на раѓање ја открива вашата судбина! ХРАБРИТЕ се раѓаат во зори…

Астролозите се согласуваат дека е многу важно дали сте родени рано наутро, преку ден или навечер.

„Оние кои се родени кога сонцето изгрева; значи наутро и блиску до пладне; се карактеризираат со смелост, храброст и отвореност“, вели астрологот Кејси Бад.

За оние кои се родени ноќе, вели Бад, сонцето е сместено во долната половина на астролошката куќа, „така се порезервирани, свртени кон себе и интровертни“.

„Сонцето на дното на астролошката куќа го прави човекот чувствителен и воздржан“, вели астрологот и објаснува какво влијание има Месечината врз нашата личност.

„Со сонцето заоѓа и месечината над него“, вели таа, „влијанието на сонцето во суштина е „пригушено“ или ублажено. Не велам дека воопшто нема влијание, но „релативното влијание на Месечината е малку посилно или поочигледно“, објаснува таа.

Ако сте родени ноќе (месечината е во горната половина на вашата карта), „месечината станува ваш светлосен водич“, забележува астрологот Чани Николас, додавајќи дека Месечината ја отелотворува енергијата што ја добиваме од позицијата на сонцето.

„И сонцето и месечината се неверојатно важни, тие не постојат едно без друго. Исто како месечината на небото, месечината на нашата карта ја рефлектира светлината на нашето сонце“, објаснува Николас.

Ноќни бебиња, ако некогаш сте почувствувале дека повеќе резонирате со знакот на Месечината, можеби ова е причината. Како што вели Николас, знакот, куќата и аспектите на месечината во вашата карта стануваат „особено важни во смисла на реализација на целта на вашиот живот

И додека Бад забележува дека сите астролошки карти се многу нијансирани, разликата помеѓу дневните и ноќните карти може да се смета за општо правило за толкување на вашата астролошка карта.

Поврзани статии

Back to top button