МодаУбави совети

Внимавајте кога се одлучувате за овој модел на патики!

Девојките обично се делат на оние кои сакаат високи потпетици и оние кои преферираат патики. Првите нудат адут дека високите чевли ги издолжуваат и и даваат на нивната фигура посебна форма, а други, се разбира, удобност. И што се случува кога сето ова се наоѓа во еден модел на обувки?

Се повеќе и повеќе девојки носат длабоки патики со платформа. Благодарение на нив, тие изгледаат повисоко и послабо, а и ја задржуваат лежерноста и удобноста.

Сепак, комбинациите што одат со овие чевли мора да бидат внимателно одбрани. Тие се доволно спортски да се вклопат во целата комбинација која ги поддржува патиките, но исто така и да се има предвид дека облеката не треба да е премногу долга, така што патиките кои треба нозете да ги издолжат не би ги скратиле. Значи одбирајте кратки фармекри и панталони кога носите длабоки патики. 

Во сето ова, овој модел на обувки може да стане доминантен дел од стилот, и како што е доста масивна, изгледа дури и огромна, за да го наруши целокупниот изглед.

Затоа, од повеќето девојките кои ги носат, барем една третина од нив изгледаат малку непропорционално.

Поврзани статии

Back to top button