ЖивотУбави совети

Вежбајте, па макар и една минута!

Спортот и вежбањето се многу важни за нашиот организам што дури и минута вежбање може да направи разлика.

До овој заклучок дошле експертите од Универзитетот Ексетер кои направиле обемно истражување на оваа тема.

Тие откриле дека испитаниците кои практикувале кратко, ама интензивно вежбање имале подобро здравје. Исто така, утврдиле дека и минута до две интензивен тренинг влијаат позитивно врз нашето здравје.

И бидејќи секоја минута е важна, не чекајте. Започнете со некоја физичка активност веднаш!

Поврзани статии

Back to top button