Убави дестинации

Би се возеле ли на највисоката вртелешка на светот?

Ако немате страв од висини, ја избравме вистинската авантура за вас!

Атракцијата Bubble Tram која се наоѓа на кулата Кантон во Гуангџу, Кина е највисоката хоризонтална вртелешка на светот и се наоѓа на висина од 455 метри.

Вртелешката се состои од 16 округли кабини направени од стакло кои бавно ротираат по шини, а посетителите на оваа знаметиност имаат фантастичен панормаски поглед. Оние кои се возеле на оваа вртелешка велат дека најубаво е на зајдисонце кога градот наликува на вистинско шоу со куп лед-светла.

Поврзани статии

Back to top button