ЖивотУбави совети

Ако вашето куче почне да се однесува вака, вашиот партнер можеби ве изневерува

Познато е дека кучето е најдобар пријател на човекот, но дали можат да ни покажат кога нашите партнери не изневеруваат? На сајтот за запознавање IllicitEncounters има информации дека голем број негови корисници ги носат своите кучиња кај љубовниците, како изговор за партнерите да одат на прошетка со својот миленик.

Освен тоа, анкетата на британската компанија за меѓународно истражување на пазарот и анализа на податоци YouGov еднаш покажа дека секој петти човек во Англија има афера. Компанијата ја контактираше Ана Веб, експерт за однесување на кучиња, за да објасни дали кучињата можат да почувствуваат измама кај луѓето.

Таа изјавила дека кучињата не знаат што е изневерување, но со сетилото за мирис можат да насетат со кого сте биле, каде сте биле и што правеле, а гледајќи во говорот на вашето тело можат да го „прочитаат“ вашето расположение. „Кога кучето ќе почувствува нов мирис, тоа ќе го запомни, особено ако е во корелација со расположението на сопственикот“, рече Веб.

„Моето куче го промени своето однесување кон мене откако имам љубовник“
Една корисничка на оваа платформа, која откри дека најчесто го изневерува партнерот, изјавила дека поради своето куче станала толку параноична што секогаш кога ќе влезе дома чувствува потреба да раскине со сопругот.

„Имам кокер шпаниел кој нормално се држи подалеку од мене кога сум дома. „Но, откако почнав да се гледам со еден љубовник, кого кучето никогаш не го ни запознало, тој тотално се смени кон мене и се плашам дека мојот сопруг ќе забележи“, рече таа.

Таа додала дека порано нејзиното куче секогаш би било среќно кога ќе дојде дома и ќе ја пречека на врата мавтајќи со опашката, но сега кога ќе ја види, само бега во друга соба. Покрај тоа, таа вели дека тоа почнало да лае по неа.

Кучињата имаат посебно место во мозокот за мириси
Според британскиот ветеринарен центар Феникс, кучињата имаат околу 300 милиони миризливи рецептори во носот, а луѓето имаат шест милиони. Тие исто така имаат посебно место во нивниот мозок што ги складира сите мириси што некогаш ги почувствувале. Германски овчари, ретривери и ловечки кучиња се некои од расите кои имаат најдобро сетило за мирис.

Поврзани статии

Back to top button